Sebze ve Yeşillikler


Domates, patlıcan, hıyar, fasulye, brokoli, kara lahana, ıspanak, enginar, fesleğen, deniz börülcesi, kuzu kulağı, semiz otu, bezelye, bamya, bakla, marul, karnabahar, biber, kabak, karpuz, kavun, acur, maydanoz, tere, roka, dereotu, yonca, taze soğan, pırasa, taze sarımsak vb.

Sebze ve Yeşilliklerde ECOBOR eksikliği durumunda;

  • Yapraklarda damar arasında sararma, rozetleşme, küçülme ve şekil bozuklukları,
  • Yaprak sapları kırılgan hale gelir,
  • Kök mahsuller daha yavaş büyür,
  • Mantarlardan etkilenme,
  • Çiçek ve yumurtalık dökülmesi,
  • Zayıf kök gelişmesine bağlı bitki devrilmeleri,
  • Çiçek burnu çürüklüğü,
  • Acı benek.

ECOBOR’un Sebze ve Yeşilliklerde Etkileri

  • Her kesimden (biçme) sonra daha hızlı büyümeyi sağlar,
  • Biçim sayısını arttırarak kışın don olayına karşı korur,
  • Köklenmeyi arttırır, kökün gelişimini sağlar,
  • Su kullanımını azaltarak bitkide kuraklığa karşı dayanıklılık,
  • Köklerde oluşacak nodüllerde artış ve gelişmiş gövde,
  • Yaprak oluşumunu sağlar.

Domates, patlıcan, hıyar, fasulye, brokoli, kara lahana, ıspanak, enginar, fesleğen, deniz börülcesi, kuzu kulağı, semiz otu, bezelye, bamya, bakla, marul, karnabahar, biber, kabak, karpuz, kavun, acur, maydanoz, tere, roka, dereotu, yonca, taze soğan, pırasa, taze sarımsak vb.

Sebze ve Yeşilliklerde ECOBOR eksikliği durumunda;

  • Yapraklarda damar arasında sararma, rozetleşme, küçülme ve şekil bozuklukları,
  • Yaprak sapları kırılgan hale gelir,
  • Kök mahsuller daha yavaş büyür,
  • Mantarlardan etkilenme,
  • Çiçek ve yumurtalık dökülmesi,
  • Zayıf kök gelişmesine bağlı bitki devrilmeleri,
  • Çiçek burnu çürüklüğü,

ECOBOR’un Sebze ve Yeşilliklerde Etkileri

  • Her kesimden (biçme) sonra daha hızlı büyümeyi sağlar,
  • Biçim sayısını arttırarak kışın don olayına karşı korur,
  • Köklenmeyi arttırır, kökün gelişimini sağlar,
  • Su kullanımını azaltarak bitkide kuraklığa karşı dayanıklılık,
  • Köklerde oluşacak nodüllerde artış ve gelişmiş gövde,
  • Yaprak oluşumunu sağlar.
  • Ürünün dayanıklılığını artırarak raf ömrünü uzatır,
  • Karnabahar,brokoli gibi sebzelerde iri kelle oluşumunu sağlar,
  • Bitkinin kendine has olan renginin canlı ve parlak olmasını sağlar
Henüz Resim Eklenmemiş
Henüz Video Eklenmemiş